Gevangenisstraffen voor hennepteelt en vuurwapenbezit in Heumen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraffen voor hennepteelt en vuurwapenbezit in Heumen
Arnhem , 03 juni 2015

De rechtbank Gelderland heeft vandaag uitspraak gedaan tegen 4 mannen die verdacht werden van hennepteelt en vuurwapenbezit.

Hennep en wapens

De politie ontdekte op 21 mei 2013 in Heumen een hennepkwekerij met 3521 oogstrijpe hennepplanten. Daarnaast werden onder meer twee vuurwapens, munitie, een kogelwerend vest en een aantal bivakmutsen aangetroffen.

Medeplichtigheid aan hennepteelt

Tijdens de strafzaak is niet duidelijk geworden van wie de kwekerij was. Drie verdachten zijn dan ook veroordeeld voor medeplichtigheid aan hennepteelt. De 36-jarige man en 39-jarige man zijn veroordeeld tot ieder een gevangenisstraf van 3 maanden. De 37-jarige man werd naast medeplichtigheid aan de hennepteelt ook veroordeeld voor vuurwapenbezit. Hij kreeg een gevangenisstraf van 6 maanden opgelegd.

Vrijspraak vierde verdachte

De vierde verdachte, een 67-jarige man, werd vrijgesproken van de feiten. Er is onvoldoende wettig en overtuigend bewijs dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan de hennepteelt of het vuurwapenbezit.

Uitspraken

Meest gelezen berichten