Gevangenisstraffen voor henneptelers uit Lobith

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraffen voor henneptelers uit Lobith
Arnhem, 06 mei 2015

De rechtbank Gelderland heeft vandaag een echtpaar uit Lobith veroordeeld tot gevangenisstraffen voor het ruim 5 jaar lang telen van hennep in de garage onder hun woning.

Gevangenisstraffen voor hennepteelt en witwassen van inkomsten

De rechtbank heeft de man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden en de vrouw tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan bij beiden 6 maanden voorwaardelijk is opgelegd.
Het echtpaar heeft de inkomsten uit de hennepteelt ook op grote schaal witgewassen. De straf van de man is gelijk aan de straf die de officier van justitie had geëist. De straf van de vrouw is iets lager, omdat de rechtbank minder strafbare feiten bewezen acht.

Zoon bij hennepteelt betrokken

De rechtbank heeft bij het bepalen van de hoogte van de straf in het nadeel van het echtpaar laten meewegen dat zij hun thuiswonende zoon willens en wetens bij de hennepteelt hebben betrokken, terwijl hij geestelijk ziek was – hij lijdt aan schizofrenie – en in een kwetsbare periode verkeerde. Daarnaast heeft het echtpaar geprobeerd hun ontkenning van de bewezen verklaarde feiten kracht bij te zetten met een beroep op de stoornis van hun zoon. Dit neemt de rechtbank hen zeer kwalijk.

Veroordeling zoon

De zoon is ook veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij de hennepkwekerij. De rechtbank heeft aan hem een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden opgelegd en een werkstraf van 180 uur. Deze straf is lager dan de straf die door de officier van justitie is geëist, omdat de rechtbank in (nog) grotere mate rekening heeft gehouden met de persoon en de omstandigheden waaronder hij het feit heeft gepleegd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten