Gevangenisstraffen voor inbraken tijdens condoleance of uitvaart

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraffen voor inbraken tijdens condoleance of uitvaart
Zutphen, 06 juni 2016

De rechtbank veroordeelde 3 mannen voor een reeks vermogensdelicten: het gaat vooral om inbraken in woningen en bedrijven of pogingen daartoe. De mannen kregen allemaal een gevangenisstraf opgelegd, variërend tussen de 6 jaar en 18 maanden.

Rouwadvertenties

Bij meerdere woninginbraken sloegen de mannen toe tijdens een condoleance of uitvaart. De mannen bestudeerden rouwadvertenties en wisten daardoor wanneer de bewoners niet thuis waren.

Zwijgen

Boeken Verzameling Nederlandse Wetgeving

De slachtoffers is veel leed toegebracht, vooral als er tijdens een condoleance of uitvaart werd ingebroken. De mannen hebben hun aandeel ontkend of daarover gezwegen. Het gaat om veel en ernstige feiten. De rechtbank rekent dat ze zwaar aan.

Hogere straf

De 25-jarige man, afkomstig uit Beekbergen, kreeg een celstraf van 6 jaar opgelegd. Dat is 1 jaar meer dan de eis van de officier van justitie. Volgens de rechtbank zijn meer feiten bewezen. De 45- en 57-jarige Apeldoornse medeverdachten kregen gevangenisstraffen van respectievelijk 40 en 18 maanden opgelegd.

Een 18-jarige verdachte uit Apeldoorn kreeg 3 maanden celstraf voor een woninginbraak.  Deze inbraak staat los van een condoleance of uitvaart.

Uitspraken

Meest gelezen berichten