Gevangenisstraffen voor mishandeling in Westervoort

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraffen voor mishandeling in Westervoort
Arnhem , 17 november 2015
Een 47-jarige man uit Nijmegen en een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van respectievelijk 3 en 4 maanden. Zij kregen deze straf opgelegd voor een mishandeling van een man en een vrouw in Westervoort.

Aanvaring

De mannen zijn samen naar de woning van de vrouw gegaan. In de woning is een aanvaring ontstaan tussen de twee mannen enerzijds en de twee slachtoffers anderzijds. Hierbij is het mannelijke slachtoffer mishandeld door beide mannen en de vrouw door één van de twee. Beide slachtoffers hebben hierdoor letsel opgelopen. De man is met een hard voorwerp op het hoofd geslagen en meerdere keren tegen het lichaam geschopt. De vrouw is aan de haren getrokken. Tegen beide slachtoffers is ook een taser gebruikt.

Straf lager dan eis

De rechtbank heeft een lichtere straf opgelegd dan de straf die de officier van justitie had geëist, omdat de rechtbank de mannen heeft vrijgesproken van afpersing en diefstal met geweld. De rechtbank vindt niet bewezen dat het de bedoeling was van de mannen om geld of goederen te stelen. De 2 mannen bestrijden dat dit hun bedoeling was en hebben een geloofwaardige alternatieve verklaring gegeven voor de ontmoeting. De 2 slachtoffers verklaren hier zelf pas in een later stadium over en geven ook gedeeltelijk tegenstrijdige verklaringen.

Vrijspraak

De rechtbank heeft een 35-jarige Nijmegenaar vrijgesproken van deze feiten. Hoewel hij met de andere 2 mannen is meegegaan naar de woning, kan niet worden bewezen dat dit was met het vooropgezette plan om de man en vrouw te mishandelen. Volgens de man zelf ging hij mee om te bemiddelen. Daarbij komt dat de bijdrage van de man aan de mishandeling alleen bestond uit het meegaan naar de woning en het in de woning aanwezig zijn tijdens de mishandeling. Dit is onvoldoende om de man voor de mishandeling te veroordelen. Vooral omdat hij op enig moment tijdens het voorval de vrouw naar buiten heeft laten gaan en zelf ook kort daarna de woning heeft verlaten en in zijn auto is vertrokken.

Uitspraken

Meest gelezen berichten