Gevangenisstraffen voor poging diefstal met geweld in Arnhem

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenisstraffen voor poging diefstal met geweld in Arnhem
Arnhem, 08 februari 2016

De rechtbank heeft 2 Roemeense vrouwen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 maanden, waarvan 2 maanden voorwaardelijk voor een poging diefstal met geweld gepleegd in Arnhem.

Beroving oudere vrouw

De vrouwen hebben op listige wijze geprobeerd om op straat een oudere vrouw te beroven. Door haar af te leiden met kussen, omhelzingen en sieraden hebben ze geprobeerd om haar armband van haar arm te trekken. Hierbij is – toen het niet direct lukte – ook enig geweld gebruikt. 

Roemeense man medeplichtig

De rechtbank heeft een Roemeense man veroordeeld voor de medeplichtigheid aan dit feit. De man was de chauffeur van de auto waarin ook de twee vrouwen zaten. De rechtbank heeft de man ook veroordeeld voor de bedreiging van een verkeersregelaar in Arnhem diezelfde dag. De man is met zijn auto met onverminderde snelheid op deze verkeersregelaar toegereden en is hem tot op korte afstand genaderd.

De rechtbank heeft voor deze vergrijpen aan de man een gevangenisstraf van 7 maanden opgelegd, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. Ook kreeg hij een ontzegging van de rijbevoegdheid van 6 maanden.

Uitspraken

Meest gelezen berichten