Gezin uit Nunspeet bestraft voor runnen hennepplantages

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gezin uit Nunspeet bestraft voor runnen hennepplantages
Arnhem, 18 april 2017

De rechtbank veroordeelde een gezin uit Nunspeet - bestaande uit vader, partner en de zoon van de man - voor het runnen van 3 hennepplantages. De opgelegde straffen variëren van een werkstraf van 120 uur tot een gevangenisstraf van 14 maanden.

2 van de 3 plantages bevonden zich in bedrijfspanden in Nunspeet en Wezep. De andere plantage bevond zich in het huis van het echtpaar. De stroom die nodig was voor de hennepplantage werd op illegale wijze verkregen. Aan 1 van de bedrijfspanden ontstond schade. De rechtbank veroordeelde het trio tot het terugbetalen van een deel van deze schade aan de pandverhuurder. Dit bedrag bedraagt bijna 4.400 euro.

Runnen 3 plantages

De 56-jarige man werd veroordeeld voor de exploitatie van 3 plantages. Hij kreeg een celstraf van 14 maanden opgelegd. Daarnaast moet hij de opbrengsten die hij met de hennepplantages heeft verdiend aan de Staat terugbetalen. Dit bedraagt in totaal ruim 334.000 euro.  

Witwassen opbrengsten

Zijn 46-jarige partner maakte zich schuldig aan het witwassen van de opbrengsten van deze plantages. De vrouw ontving grote contante bedragen van haar partner  en gaf dit geld ook uit, terwijl zij wist dat het geld afkomstig was van een misdrijf. Zij kreeg een gevangenisstraf van 9 maanden waarvan 4 voorwaardelijk. Ook bij haar is een ontnemingsvordering ingediend door de officier van justitie. Zij moet 201.501 euro aan de Staat terugbetalen.

Zoon medeplichtig

Ook de 33-jarige zoon van de man werd veroordeeld voor betrokkenheid bij 1 van de kwekerijen. De zoon huurde een bedrijfspand en bood daarmee de gelegenheid om een hennepkwekerij te exploiteren. Hij kreeg een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van 1 maand opgelegd. Daarnaast moet hij 16.500 euro aan de Staat terugbetalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten