Gokverslaafde vrouw veroordeeld voor verduisteren geld moeder

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gokverslaafde vrouw veroordeeld voor verduisteren geld moeder
Arnhem, 06 juli 2017

De rechtbank Gelderland veroordeelde een 54-jarige vrouw uit Rhenen voor verduistering. Zij kreeg hiervoor een taakstraf van 140 uur. Daarnaast kreeg de vrouw een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 maand opgelegd.

Illustratieve afbeelding

De vrouw verduisterde geregeld geld van haar bejaarde moeder. Met de pinpas van de moeder gokte zij in casino’s en op online goksites. Door gebruik te maken van de pinpas van moeder, probeerde de vrouw voor haar gezin te verbergen dat zij gokverslaafd was.

Conform eis

De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. De vrouw heeft een persoonlijkheidsstoornis. Daarom adviseert de psycholoog om het feit in verminderde mate toe te rekenen aan de vrouw. De rechtbank neemt deze conclusie over. Een behandeling voor de gokverslaving van de vrouw is als bijzondere voorwaarde aan het voorwaardelijke strafdeel gekoppeld.

Vordering moeder niet-ontvankelijk

De moeder van de vrouw vorderde een groot bedrag als schadevergoeding. De rechtbank verklaarde deze vordering niet-ontvankelijk. Volgens de rechtbank zijn in het dossier onvoldoende aanknopingspunten om de schade te kunnen specificeren. Daarnaast is de vordering onvoldoende onderbouwd. Om toch in aanmerking te komen voor een schadevergoeding, kan de moeder nog naar de burgerlijke rechter stappen. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten