Harderwijker krijgt ISD-maatregel opgelegd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Harderwijker krijgt ISD-maatregel opgelegd
Zutphen, 23 december 2016

De rechtbank heeft een 40-jarige man uit Harderwijk veroordeeld voor vernieling en het stelen van een auto. Omdat hij in het verleden vaker de fout in is gegaan en de kans op herhaling groot is, moet hij voor 2 jaar naar een inrichting voor stelselmatige daders (ISD-maatregel). 

De man was op 11 september 2016 samen met aangeefster in het huis van de moeder van aangeefster. Er ontstond een ruzie en daarbij uitte de man enkele bedreigingen. Ook dreigde hij om de auto van de aangeefster mee te nemen. Zij gaf hier geen toestemming voor. Dit belette de Harderwijker niet om de auto toch mee te nemen. Een paar dagen later vroeg aangeefster aan de man of hij de auto wilde terug brengen. Dit weigerde hij. Vervolgens trof de politie de man even later in de auto aan.

Langdurige behandeling

De man staat bekend als een veelpleger en het herhalingsrisico wordt als hoog ingeschat. Volgens de reclassering is dit probleem groter dan de Harderwijker doet voorkomen. Daarom vinden zij een langdurige en intensieve behandeling noodzakelijk om de herhalingskans te verminderen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten