Hennepkwekerij met 138 planten: werkstraf van 120 uur

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Hennepkwekerij met 138 planten: werkstraf van 120 uur
Arnhem, 06 mei 2015

Een 36-jarige man uit Harderwijk is veroordeeld voor het hebben van een hennepkwekerij met 138 hennepplanten in een flatwoning in Harderwijk. Daarbij is hij ook verantwoordelijk voor het onbruikbaar maken van de elektriciteitsmeter. Hierdoor ontstond een gevaarlijke situatie. Op die manier heeft hij ook elektriciteit van de energieleverancier gestolen.

Geleerd

De man heeft uitgebreid over zijn betrokkenheid verklaard en lijkt te hebben geleerd van de gevolgen van wat hij heeft gedaan. Dat was voor de rechtbank aanleiding om hem te bestraffen met een werkstraf van 120 uur en daarnaast een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand, met een proeftijd van 2 jaar.

Winst terug betalen

In de zaak waarin het Openbaar Ministerie heeft gevorderd de winst uit de hennepkwekerij van hem af te nemen wordt hij door de rechtbank verplicht om een bedrag van € 31.000 aan de staat te betalen.

De volledige uitspraak wordt zo snel mogelijk gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten