Hoe denk jij over: De toekomst van de rechter - de rechter van de toekomst

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Hoe denk jij over: De toekomst van de rechter - de rechter van de toekomst
Gelderland, 12 juni 2017

Dat is de vraag die de rechtbank Gelderland stelt aan studenten.
Onze rechters behoren tot de beste ter wereld. Om op dat niveau te blijven, is hard werken en goede, snelle en betrouwbare rechtspraak leveren niet genoeg. De maatschappij eist meer. Meer dan ingrijpen bij onrecht. Meer dan alleen het oplossen van conflicten tussen personen, bedrijven en overheid.
Vertel hoe jij hierover denkt door mee te doen aan onze essaywedstrijd.

Voor wie?

Alle studenten zijn welkom om deel te nemen aan de essaywedstrijd, ongeacht de studierichting. Eis is wel dat je staat ingeschreven aan een Nederlandse onderwijsinstelling.

Prijs

De winnaar wordt beloond met 750 euro. Dit bedrag stelt de HAN beschikbaar. Daarbij maakt hij of zij kans op een publicatie in een vaktijdschrift en op Rechtspraak.nl. De studenten met de drie beste inzendingen winnen een toegangskaart tot de Dag van de Rechtspraak in Tivoli Utrecht op donderdag 28 september 2017.

Daarnaast mag je nog aangeven wat je bij de rechtbank Gelderland zou willen doen als je wint. Een dag meelopen met de president, op huiszoeking met de rechter-commissaris, een stage bij een afdeling naar keuze, of nog anders. Neem het mee bij je inzending.

Criteria

  • Het essay is een betoog waarin duidelijk een standpunt wordt ingenomen
  • Het essay is geschreven in de Nederlandse taal
  • Het essay bevat maximaal 2.000 woorden

Aanmelden

Meld je alvast aan zodat we weten dat je essay eraan komt en stuur uiterlijk zondag 13 augustus 2017 je essay in via communicatie.rb-gel@rechtspraak.nl

Stuur je essay als word- of pdf-bestand mee in de bijlage. Vermeld bij het inzenden van je essay:

  • je contactgegevens
  • de naam van je onderwijsinstelling
  • en je studierichting

Als laatste vragen we je aan te geven wat je van de rechtbank Gelderland als prijs zou willen ontvangen (zie Prijs).

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt plaats op de sluitingsdag van de Week van de Rechtspraak, vrijdag 29 september 2017 bij de rechtbank Gelderland in het Paleis van Justitie te Arnhem. De inzenders van de drie beste essays worden hiervoor uitgenodigd.

Vragen

Neem voor vragen over de essaywedstrijd contact op met communicatie.rb-gel@rechtspraak.nl. Kijk voor de actievoorwaarden bij rechtbank Gelderland op Rechtspraak.nl of check Facebook.

Uitspraken

Meest gelezen berichten