Huissenaar veroordeeld voor mishandeling met zeer ernstige gevolgen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Huissenaar veroordeeld voor mishandeling met zeer ernstige gevolgen
Arnhem , 15 september 2015

Een 23-jarige man uit Huissen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk.

Mishandelingen met gevolgen in Arnhemse uitgaansleven

De man heeft zich in de tweede helft van 2012 driemaal schuldig gemaakt aan forse geweldsdelicten in het uitgaansleven van Arnhem. Vooral de 2 feiten die zijn gepleegd in december 2012 zijn zeer ernstig. Zo heeft de Huissenaar op 22 december 2012 samen met nog 2 anderen het slachtoffer dusdanig vaak geslagen en geschopt, dat het slachtoffer hierbij van een trap is gevallen en het bewustzijn is verloren. Het tweede strafbare feit vond plaats op 25 december 2012. In deze zaak is het slachtoffer door de klap van de man ten val gekomen en heeft als gevolg hiervan ernstig hersenletsel opgelopen. Het slachtoffer is voor de rest van zijn leven gehandicapt en getekend.

Straf lager dan eis

In het voordeel van de man heeft de rechtbank er rekening mee gehouden dat hij nog niet eerder is veroordeeld voor dergelijke feiten, de feiten bijna drie jaar geleden gepleegd zijn en de rechtbank in navolging van de reclassering de feiten als een incident beschouwt en niet verwacht dat de man nog vaker in de fout zal gaan. Omdat de rechtbank in sterkere mate rekening houdt met het tijdsverloop is de straf lager dan de straf die de officier van justitie had geëist. Die had een gevangenisstraf geëist van 9 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. 
 
Daarnaast heeft de rechtbank bepaald dat de man als voorschot 5.000 euro aan smartengeld aan het slachtoffer moet betalen voor wat hem is aangedaan. Voor de vergoeding van eventueel nog meer geleden schade kan het slachtoffer de zaak aanbrengen bij de civiele rechter.

Uitspraken

Meest gelezen berichten