ISD-maatregel Apeldoorner voor reeks geweldsmisdrijven en overtredingen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > ISD-maatregel Apeldoorner voor reeks geweldsmisdrijven en overtredingen
Zutphen, 21 februari 2017

De rechtbank veroordeelde een 44-jarige man uit Apeldoorn voor het plegen van 3 geweldsmisdrijven en 3 overtredingen van het bevel gebiedsontzegging. Hij kreeg de maatregel tot plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD-maatregel) van 2 jaar opgelegd.

De man maakte zich vorig jaar 2 keer schuldig aan de mishandeling van zijn vriendin. Daarnaast stak hij In april 2016  tijdens een vechtpartij een aantal keer met schroevendraaier op de hand van een ander slachtoffer. Ook overtrad hij 3 keer het gebiedsverbod die aan hem was opgelegd. Daar zorgde de Apeldoorner onder andere voor overlast.

Nauwelijks behandelbaar

Uit het strafblad van de man blijkt dat hij zich de laatste jaren veelvuldig schuldig heeft gemaakt aan geweldsfeiten en hinderlijke en overlast gevende feiten. De kans op herhaling wordt als groot ingeschat. De reclassering gaf aan dat ambulante hulpverlening in het verleden niet tot het gewenste resultaat leidde. De man is verslaafd aan alcohol en drugs. Door zijn eigen gedrag zijn eerdere pogingen tot hulpverlening misgelopen. Ingeschat wordt dat er een hoog risico is dat de man zich niet zal houden aan behandelvoorwaarden die bij een voorwaardelijke straf zouden worden opgelegd. Hij heeft zich tot op de dag van vandaag nauwelijks behandelbaar opgesteld.

Volgens de rechtbank is het opleggen van de ISD-maatregel noodzakelijk om - een begin van - gedragsbeïnvloeding van de man een redelijke kans van slagen te geven.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten