ISD-maatregel voor 40-jarige veelpleger uit Nijmegen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > ISD-maatregel voor 40-jarige veelpleger uit Nijmegen
Arnhem, 30 december 2015

De rechtbank heeft een 40-jarige man uit Nijmegen veroordeeld voor diefstal met geweld van een tas tot de ISD-maatregel. In september is de man aangehouden nadat hij in Nijmegen een tas van een bejaarde vrouw uit haar handen had getrokken. De man had het feit bekend, maar hij vond dat hij geen geweld had gebruikt.

Veelpleger

De man staat bekend als veelpleger van strafbare feiten en is al vaak door de rechtbank veroordeeld tot gevangenisstraffen. Hij is ook al meerdere keren begonnen aan een behandeling, maar steeds heeft de man deze voortijdig afgebroken.

ISD-maatregel

De opgelegde maatregel houdt in dat de man wordt opgenomen in een instelling voor stelselmatige daders (ISD) voor een periode van 2 jaar. Gedurende de 2 jaar kan de man in een kliniek worden behandeld voor onder meer zijn verslavingsproblemen en er kan in die periode ook worden gewerkt aan een terugkeer in de maatschappij.

Uitspraken

Meest gelezen berichten