Jongen uit Utrecht veroordeeld tot 100 uur werkstraf

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Jongen uit Utrecht veroordeeld tot 100 uur werkstraf
Zutphen, 06 februari 2017

Een 17-jarige jongen uit Utrecht heeft zich schuldig gemaakt aan openlijk geweld tegen personen, een mishandeling en een vernieling. De rechtbank legde hem een werkstraf van 100 uur op.

De rechtbank vindt dit ernstige misdrijven. De slachtoffers hebben pijn en letsel ondervonden. Daarnaast vonden de misdrijven plaats op de openbare weg en zijn diverse buurtbewoners getuige geweest. Zulke situaties versterken de gevoelens van onveiligheid en angst in de samenleving. De jongen heeft met zijn handelen inbreuk gemaakt op het veiligheidsgevoel van anderen.

Lagere straf dan geëist

De officier van justitie eiste dat de jongen veroordeeld zou worden tot een werkstraf van 180 uren en een voorwaardelijke jeugddetentie van 2 weken. De rechtbank is tot een lagere straf gekomen omdat de rechtbank rekening heeft gehouden met straffen die in soortgelijke zaken worden opgelegd. Daarnaast hield de rechtbank rekening met het feit dat de jongen geen strafblad had.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten