Man bestraft voor poging tot doodslag in café Doetinchem

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man bestraft voor poging tot doodslag in café Doetinchem
Zutphen , 23 juni 2015

De rechtbank veroordeelt een 23-jarige man uit Doetinchem tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk.

Slaan met een kapot glas

Op 1 januari 2014 vond in bar Moscow in Doetinchem een vechtpartij plaats. De Doetinchemmer sloeg daarbij een glas kapot, waarmee hij vervolgens tot tweemaal toe uithaalde in de richting van het slachtoffer. Hierbij raakte het slachtoffer gewond aan zijn oor en hals. Volgens de rechtbank heeft de man hierbij bewust het risico genomen dat hij zijn slachtoffer dodelijk zou verwonden. Daarom vindt de rechtbank dat poging tot doodslag bewezen kan worden.

Hogere straf dan eis

De officier van justitie heeft bepleit dat geen sprake was van poging tot doodslag. Omdat de rechtbank het strafbare feit wél als poging tot doodslag kwalificeerde, valt de straf hoger uit dan de 6 maanden celstraf die de officier van justitie had geëist.

Volgens de rechtbank heeft het slachtoffer naast het fysieke leed ook in psychisch opzicht een forse dreun gekregen. Daarnaast neemt de man volgens de rechtbank geen verantwoordelijkheid voor zijn gedrag. Verder moet de Doetinchemmer een schadevergoeding aan het slachtoffer betalen. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten