Man en vrouw uit Ede ontslagen van rechtsvervolging vanwege noodweerexces

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man en vrouw uit Ede ontslagen van rechtsvervolging vanwege noodweerexces
Arnhem, 17 november 2017

De rechtbank heeft een 44-jarige man en een 45-jarige vrouw uit Ede ontslagen van alle rechtsvervolging vanwege noodweerexces. Volgens de rechtbank hebben zij zich schuldig gemaakt aan openlijke geweldpleging waardoor een ander zwaar letsel heeft opgelopen, maar dat zij daar niet strafbaar voor zijn.

De Edenaren, die een relatie hebben, hadden voor hun woning de ex-man van de vrouw geslagen, waardoor deze meerdere breuken in het gezicht had opgelopen.

Uit verklaringen van onder meer een buurman die het incident had gezien, is gebleken dat het slachtoffer was begonnen met het slaan en schoppen van de vrouw, waarna de man haar te hulp was gesneld. Volgens de rechtbank was er daarom sprake van noodweer. De rechtbank vindt wel dat de man en vrouw daarin te ver zijn gegaan, omdat zij hebben geslagen nadat het slachtoffer al op de grond terecht was gekomen. De rechtbank vindt het echter aannemelijk dat dit kwam door de hevige emotie en angst die bij beiden was ontstaan door de aanval van het slachtoffer.

Uitspraken

Meest gelezen berichten