Man en vrouw veroordeeld voor fraude met 773 telefoons

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man en vrouw veroordeeld voor fraude met 773 telefoons
Arnhem, 26 mei 2017

Een 44-jarige vrouw uit Nijmegen heeft Vodafone opgelicht ten aanzien van 773 telefoons. Een 28-jarige man uit Nijmegen maakte zich schuldig aan de heling van deze telefoons. De rechtbank veroordeelde de vrouw tot een gevangenisstraf van 8 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk. De man kreeg een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk.

De vrouw bestelde in meer dan een jaar tijd een grote hoeveelheid abonnementen met gratis telefoons bij Vodafone. Hierbij heeft de vrouw steeds verschillende namen, adressen en identiteitsnummers ingevuld. Op het moment dat de vrouw deze telefoons bestelde, wist zij dat ze de abonnementen niet kon en zou betalen. Vervolgens verkocht de vrouw deze telefoons door aan de man om zo geld te verdienen. De man is eigenaar van een telefoonwinkel en heeft al deze telefoons ingekocht en verkocht. De man wist dat de vrouw Vodafone had opgelicht en heeft desondanks de telefoons gekocht.

Winst terugbetalen

Met het verkopen van de telefoons heeft de man ongeveer 60.000 euro winst gemaakt. Hij moet deze winst terugbetalen aan de Staat.

Witwassen

De man werd ook verdacht van witwassen van een grote hoeveelheid geld. De rechtbank sprak de man daarvan vrij.

Stok achter de deur

De officier van justitie eiste voor de man en vrouw een gevangenisstraf van 11 maanden. De rechtbank heeft de man en vrouw een gevangenisstraf opgelegd gelet op de omvang van de fraude. De man kreeg een hogere straf omdat hij een professionele verkoper is en van hem juist verwacht wordt een eerlijke handel te drijven. Het voorwaardelijke deel van de gevangenisstraf is bedoeld als stok achter de deur. De man heeft namelijk meerdere telefoonwinkels en daarmee ook voortdurend te maken met de inkoop van telefoons.

Ook de vrouw kreeg een deel van de straf voorwaardelijk opgelegd om te voorkomen dat ze opnieuw de fout in gaat. Daarnaast hield de rechtbank rekening met de persoonlijke omstandigheden van de vrouw bij het bepalen van de straf.

Uitspraken

Meest gelezen berichten