Man krijgt celstraf voor gewapende overval op Coop Tiel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man krijgt celstraf voor gewapende overval op Coop Tiel
Arnhem, 20 januari 2016

Een 19-jarige man uit Tiel is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar. De man krijgt deze straf, omdat de rechtbank bewezen vindt dat hij zich samen met anderen schuldig heeft gemaakt aan een gewapende overval op de Coop in zijn woonplaats.

Bedreiging medewerkers

De man uit Tiel heeft - met 2 onbekende mededaders - op 25 september 2015 met grof geweld het raam ingeslagen. Vervolgens hebben ze met gezicht bedekkende kleding en met op pistolen lijkende voorwerpen de medewerkers van de Coop op ernstige wijze bedreigd.

Stilzwijgen

Toga en bef

De man heeft op geen enkele wijze verantwoordelijkheid genomen of berouw getoond. Nu de man helemaal geen verklaring heeft willen afleggen, heeft de rechtbank op geen enkele wijze inzicht kunnen krijgen in het motief of de persoonlijke omstandigheden van de man en daarmee ook niet in de wijze waarop herhaling kan worden voorkomen. Gelet daarop is een straf op maat niet mogelijk. Daarom vindt de rechtbank een geheel onvoorwaardelijke gevangenisstraf volgens het volwassenenstrafrecht de enige passende en geboden straf.

De man moet verder een schadevergoeding aan de slachtoffers betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten