Man krijgt celstraf voor poging zware mishandeling in Epe

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man krijgt celstraf voor poging zware mishandeling in Epe
Zutphen, 18 juli 2016

De rechtbank veroordeelde een 35-jarige man uit Hengelo (O) voor een poging tot zware mishandeling in Epe. Hij kreeg een gevangenisstraf van 4 maanden waarvan 62 dagen voorwaardelijk.

Gevecht stoppen

Laat in de avond van 19 mei 2015 ging het mis. Het slachtoffer hoorde geluiden die klonken als geschreeuw. Hij keek naar buiten en zag zijn zoon daar met 2 andere mannen staan. Het slachtoffer ging naar buiten en zag dat zijn geslagen werd door 1 van de mannen. Het slachtoffer wilde het gevecht stoppen, maar de andere man verhinderde dat door er tussen te gaan staan. De man uit Hengelo sloeg het slachtoffer, die door de klap op de grond viel. De man schopte het slachtoffer toen ter hoogte van zijn zij tegen het lichaam. Hierdoor liep het slachtoffer op 4 plaatsen een ribbreuk op.

Onvoldoende informatie

Volgens de rechtbank blijkt uit de verschillende getuigenverklaringen dat de man uit Hengelo het slachtoffer heeft geslagen en getrapt. De rechtbank vindt zware mishandeling niet bewezen, omdat het dossier onvoldoende informatie over het letsel en het herstelproces bevat.

Tot slot moet de man een schadevergoeding van ruim 600 euro aan het slachtoffer betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten