Man krijgt celstraf voor stelen geld hoogbejaarde vrouw

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man krijgt celstraf voor stelen geld hoogbejaarde vrouw
Zutphen, 24 juli 2017

De rechtbank Gelderland veroordeelde een 24-jarige man uit Benthuizen tot een celstraf van 7 maanden. De man maakte zich onder andere schuldig aan diefstal in vereniging en een inbraak.

Illustratieve afbeelding

De man heeft in de nacht van 19 april 2016 in Borculo - samen met een ander - het sleutelkastje van een toen 91-jarige vrouw opengebroken. Vervolgens betraden zij met gebruik van de huissleutel de woning. In deze woning namen zij een pinpas met pincode mee. Met deze pinpas is een geldbedrag van 1.250 euro van de rekening van het slachtoffer gehaald.

Doelbewust

Het appartementencomplex waar aangeefster woont, lijkt doelbewust te zijn uitgekozen. Waarmee dus ook doelbewust een zeer kwetsbaar slachtoffer is uitgekozen. De rechtbank neemt dit de man  kwalijk en vindt dat sprake is van zeer brutale feiten.

Hogere straf

Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank rekening gehouden met het feit dat de man eerder is veroordeeld voor onder meer diefstallen en een inbraak. De rechtbank vindt dat hij – kijkend naar de ernst van de feiten - zwaarder gestraft moet worden dan de eis van de officier van justitie. Die eiste namelijk een gevangenisstraf van 180 dagen, waarvan 120 voorwaardelijk.  Eerdere pogingen om de man te begeleiden en hulp te bieden, hebben niet gewerkt. Daarom legt de rechtbank geen voorwaardelijk strafdeel met bijzondere voorwaarden op.

Het geld dat verdachte van de rekening van de vrouw heeft gepind, is verbeurd verklaard. Dat betekent dat dit geld van de man wordt afgepakt.

Uitspraken

Meest gelezen berichten