Man krijgt werkstraf voor onttrekken zoon aan het ouderlijk gezag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man krijgt werkstraf voor onttrekken zoon aan het ouderlijk gezag
Zutphen, 27 december 2017

De rechtbank veroordeelde een 50-jarige man uit Hengelo (O) voor het onttrekken van zijn zoon aan het ouderlijk gezag. Hij kreeg een werkstraf van 120 uur en 1 maand voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd.

De zoon van de man is, na een weekend bij zijn vader te zijn geweest, niet teruggekeerd naar de gesloten inrichting waar hij diende te verblijven. Na een paar dagen nam de zoon van verdachte contact met hem op. De man verbleef vervolgens een aantal dagen met zijn zoon op een camping en bracht hem daarna onder bij vrienden. De man wist dat hij door zijn zoon verborgen te houden inging tegen de wens van de moeder, die het wettelijk gezag over hun zoon heeft.

Vrienden ook veroordeeld

Ook de vrienden waar de man verbleef zijn door de rechtbank veroordeeld. Ook zij wisten dat zij een strafbaar feit pleegden door de minderjarige jongen verborgen te houden. Zij kregen allebei een taakstraf van 50 uur opgelegd.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten