Man uit Almere cel in voor overval kapsalon Ede

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Almere cel in voor overval kapsalon Ede
Arnhem, 28 juni 2017

De rechtbank Gelderland veroordeelde een 42-jarige man uit Almere tot een gevangenisstraf van 30 maanden. De man maakte zich schuldig aan een overval en een poging tot overval.

De man pleegde op 9 maart 2017 een overval bij een kapsalon in Ede. Een medewerkster dacht in eerste instantie dat een postmedewerker van PostNL de kapperszaak binnenkwam, aangezien de overvaller een oranje jas droeg. Bij de servicebalie hield de overvaller een puntig voorwerp vast, wat achteraf een kniptang bleek. Nadat hij de buit binnen had, vluchtte de man.

Alternatief scenario

Ongeveer 10 minuten na de overval vond een politieagent even verderop een oranje met lichtgrijze jas. De jas was droog, terwijl de grond vochtig was. In de jas zat een brief die betrekking had op de verdachte. Het aangetroffen DNA op de jas had een match met die van verdachte. Zijn advocaat bracht een alternatief scenario naar voren, maar dit alternatief was op geen enkele wijze onderbouwd of aannemelijk gemaakt. 
    
Daarnaast probeerde de man op 11 maart 2017 in Arnhem een handtas te stelen, maar deze poging mislukte.

Hogere straf dan geëist

De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van 20 maanden. De rechtbank komt tot een hogere straf. Bij deze strafmaat houdt de rechtbank rekening met de ernst van de feiten. Daarnaast is de man in het verleden al vaker veroordeeld. De man gaf via zijn advocaat aan dat hij geholpen wil worden en dat hij zich zal houden aan de voorgestelde bijzondere voorwaarden. De rechtbank twijfelt aan de motivatie van de man en de achterliggende redenen daarvoor. Zo is hij niet naar de zitting gekomen om de rechtbank te overtuigen van zijn motivatie tot verandering en het aanvaarden van hulpverlening. Daarom ziet de rechtbank geen andere mogelijkheid dan de man deze celstraf op te leggen. 
    
Tot slot moet de man voor in totaal 275 euro aan schadevergoeding aan de slachtoffers betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten