Man uit Apeldoorn bestraft voor belaging

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Apeldoorn bestraft voor belaging
Zutphen, 01 december 2015

Voor het belagen van een vrouw is een 35-jarige man uit Apeldoorn veroordeeld tot een celstraf van 187 dagen, waarvan 120 dagen voorwaardelijk. De man hoeft niet de gevangenis in, omdat hij deze straf al in voorarrest heeft uitgezeten. Een contactverbod en behandeling bij een forensische poli of soortgelijke instelling zijn als bijzondere voorwaarden aan de straf verbonden.  

Dicht kitten autodeuren

De man heeft de vrouw een lange periode bestookt met een groot aantal e-mails en brieven gestuurd. Ook heeft hij haar voicemail ingesproken en WhatsApp berichten verstuurd. Daarin stonden denigrerende, insinuerende en bedreigende teksten. Daarnaast heeft de Apeldoorner de deuren van de woning en de auto van de vrouw dicht gekit en met kit teksten op de auto van de vrouw gezet. Verder heeft hij zich meerdere keren schuldig gemaakt aan het niet opvolgen van aanwijzingen van de politie met betrekking tot het contactverbod met de vrouw.

Voorrang aan behandeling en preventie

Bij het bepalen van de strafmaat heeft de rechtbank rekening gehouden met straffen in vergelijkbare zaken. Ook met het feit dat de vrouw en haar omgeving tijdens een lange periode angst en hinder hebben ondervonden heeft de rechtbank rekening gehouden. Daarom vindt de rechtbank een gevangenisstraf passend. De rechtbank geeft in het geval van de man voorrang aan verdere behandeling en preventie. Om die reden is het onvoorwaardelijk deel van de celstraf gelijk is aan het voorarrest.


Aan het voorwaardelijk deel van de gevangenisstraf zal de rechtbank de bijzondere voorwaarde verbinden dat de man geen contact mag hebben met de vrouw zolang de reclassering dit noodzakelijk vindt. Daarnaast moet de Apeldoorner zich laten behandelen bij (een forensische poli van) GGNet of een soortgelijke instelling. Dit wordt later door de toezichthoudster bepaald.


De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten