Man uit Arnhem veroordeeld voor gijzelen medewerkers zorginstelling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Arnhem veroordeeld voor gijzelen medewerkers zorginstelling
Arnhem, 20 januari 2016

Een 21-jarige man uit Arnhem is veroordeeld tot jeugddetentie voor de duur van 10 maanden waarvan 4 maanden voorwaardelijk. De man krijgt deze straf, omdat hij onder invloed van alcohol medewerkers –waaronder zijn begeleider – van de zorginstelling tegen hun wil in het kantoor heeft vastgehouden door ze met een klauwhamer en brandstichting te bedreigen.

Psychische problemen

De rechtbank heeft gelet op de jonge leeftijd van de man en zijn persoonlijkheid het adolescentenstrafrecht toegepast. De psychische problemen van de man hebben een rol bij de gijzeling gespeeld. Om verdere herhaling te voorkomen is een hulpverleningstraject nodig met daarbij onder meer een behandeling voor zijn woede-uitbarstingen. Daarom heeft de rechtbank de man ook een gedeeltelijke voorwaardelijke straf opgelegd. Hij mag in deze proeftijd geen alcohol gebruiken en krijgt een nadere  behandeling en begeleiding.

Ook moet hij een schadevergoeding aan één van de slachtoffers betalen en de straf waarvoor hij eerder voorwaardelijk is veroordeeld, alsnog uitvoeren.

Uitspraken

Meest gelezen berichten