Man uit Asperen veroordeeld voor plegen ontucht als hulpverlener

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Asperen veroordeeld voor plegen ontucht als hulpverlener
Arnhem, 14 november 2017

De rechtbank veroordeelde een 52-jarige man uit Asperen voor het plegen van ontucht. Hij kreeg een gevangenisstraf van 16 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk.

De man, een voormalig ouderling van de kerk, bekende een seksuele relatie te hebben gehad met het slachtoffer, maar ontkende dat hij toentertijd een hulpverlener was. De rechtbank heeft aan de hand van de feitelijke verhoudingen vastgesteld dat sprake was van een functionele relatie. Op grond daarvan oordeelde de rechtbank dat verdachte is aan te merken als een hulpverlener en dat binnen de hulpverlenersrelatie seksuele handelingen zijn gepleegd. Deze handelingen zijn als ontucht aan te merken.

Bijzondere voorwaarden

Aan de voorwaardelijke straf zijn bijzondere voorwaarden gekoppeld. Zo heeft de man een meldplicht bij de reclassering. Daarnaast geldt een behandelverplichting en mag hij geen contact met het slachtoffer hebben.

Tot slot moet de man een schadevergoeding van 15 duizend euro aan het slachtoffer betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten