Man uit Barneveld veroordeeld voor brandstichting

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Barneveld veroordeeld voor brandstichting
Arnhem, 25 oktober 2017

De rechtbank veroordeelde een 23-jarige man uit Barneveld voor brandstichting. Hij kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden en 240 uur werkstraf opgelegd.

De man is in de nacht van 11 juni 2017 samen met zijn vrienden weggestuurd bij een tuinfeest, waarvoor zij niet waren uitgenodigd. Vervolgens is hij met een molotovcocktail naar de woning - waar het tuinfeest plaatshad – teruggegaan. Onder invloed van alcohol stak de man die molotovcocktail aan en gooide deze over de schutting. Een aantal personen was op dat moment nog in de tuin aanwezig. Zij stonden op ongeveer een meter afstand op de plek waar de molotovcocktail terecht kwam. Dankzij kordaat handelen is de schade beperkt gebleven en zijn alleen 2 planten verbrand. Wel had dit incident veel impact op de aanwezigen. 

De officier van justitie eiste een celstraf van 18 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk. De rechtbank kwam tot een andere straf. Zo hield de rechtbank rekening met de omstandigheid dat de man niet eerder met politie en justitie voor een dergelijk feit in aanraking is gekomen, zijn jongvolwassenheid en het feit dat de man berouw toont. Ook heeft hij volledig meegewerkt aan het politieonderzoek en openheid van zaken gegeven.

Bijzondere voorwaarden

Aan de voorwaardelijke gevangenisstraf is een meldplicht en het deelnemen aan een gedragsinterventie als bijzondere voorwaarden gekoppeld. Daarnaast moet de man aan de slachtoffers (immateriële) schadevergoedingen van ruim 600 euro betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten