Man uit Borculo cel in voor bedreigen agenten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Borculo cel in voor bedreigen agenten
Zutphen, 06 juni 2017

De rechtbank Gelderland veroordeelde een 29-jarige man uit Borculo voor het bedreigen van politieagenten. Hij kreeg een gevangenisstraf van 5 maanden opgelegd.

Op 11 september 2016 goot de man spiritus over zich heen en bedreigde de agenten met brandstichting. Ook dreigde hij de dienders met een mes neer te steken.

Geen poging brandstichting

Volgens de rechtbank kan niet worden bewezen dat de man ook heeft geprobeerd om brand te stichten in de woning. Hiervan werd hij vrijgesproken. Ook bleek niet dat de man heeft geprobeerd de spiritus ook daadwerkelijk in brand te steken. Verder bevat het dossier onvoldoende informatie over de kans dat er brand zou ontstaan doordat de man een sigaret opstak terwijl hij zich met spiritus had overgoten.

Geen tbs-maatregel

Het Openbaar Ministerie eiste tbs met voorwaarden. De rechtbank gaat hier niet in mee. Door deskundigen is negatief geadviseerd over het opleggen van een tbs-maatregel. Ook was onduidelijk wanneer er in een kliniek plaats zou zijn voor de man. De rechtbank merkt op zich er bewust van te zijn dat de man overlast kan veroorzaken en psychische hulp nodig heeft. Een klinische opname zou waarschijnlijk ook in het belang van de man zijn. Maar de rechtbank heeft de grenzen van het strafrecht te respecteren. Het opleggen van een dergelijke zware maatregel zou deze grenzen in dit geval overschrijden.

Uitspraken

Meest gelezen berichten