Man uit Dinxperlo veroordeeld voor veroorzaken verkeersongeval in Winterswijk

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Dinxperlo veroordeeld voor veroorzaken verkeersongeval in Winterswijk
Zutphen, 26 januari 2016

Voor het veroorzaken van een verkeersongeval is een 66-jarige man uit Dinxperlo veroordeeld tot een werkstraf van 75 uur en een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van 6 maanden.

Frontale botsing

Op 19 maart 2015 is de man op de Misterweg in Winterswijk over de dubbele doorgetrokken strepen naar links gereden en is hij op de weghelft voor het tegemoetkomend verkeer terecht gekomen. Op die weghelft is hij frontaal op een andere auto gebotst. De inzittenden van die auto hebben letsel opgelopen, waarbij het letsel van de bestuurder als zwaar letsel is aan te merken.

Black-out

vrouw in toga met dossier in handen

Volgens de rechtbank is het niet aannemelijk dat bij de veroordeelde man sprake was van een black-out, zoals door de advocaat naar voren was gebracht. Het ongeval is dan ook te wijten aan de man uit Dinxperlo.

Uitspraken

Meest gelezen berichten