Man uit Doesburg veroordeeld voor poging zware mishandeling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Doesburg veroordeeld voor poging zware mishandeling
Arnhem, 16 maart 2016

Een 35-jarige man uit Doesburg is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 260 dagen, waarvan 116 dagen voorwaardelijk met aftrek van het voorarrest. De man is schuldig bevonden aan poging tot zware mishandeling.

Vingers in ogen slachtoffer

De man was op bezoek bij het slachtoffer in Klarenbeek om daar een incident uit te praten. Het gesprek escaleerde en de man drukte met zijn vingers het slachtoffer in zijn ogen en oogkassen. Ook sloeg hij het slachtoffer meerdere keren met kracht op het hoofd. Zowel poging tot doodslag als zware mishandeling vindt de rechtbank niet bewezen. Voor deze tenlasteleggingen had de officier van justitie ook om vrijspraak verzocht.

Bijzondere voorwaarden

Bij de strafmaat heeft de rechtbank onder meer rekening gehouden met de ernst van de mishandeling, het blanco strafblad van de man en het feit dat hij verminderd toerekeningsvatbaar is. Naast de deels voorwaardelijke celstraf zijn er ook bijzondere voorwaarden aan de straf gekoppeld. Zo moet de man zich melden bij de reclassering en zich laten behandelen. Daarnaast is aan de man een contact- en locatieverbod opgelegd. De Doesburger moet tot slot een schadevergoeding van 2.063 euro aan het slachtoffer betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten