Man uit Eerbeek veroordeeld voor bedreiging met bijl

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Eerbeek veroordeeld voor bedreiging met bijl
Zutphen, 20 juni 2016

De rechtbank veroordeelde een 37-jarige man uit Eerbeek voor bedreiging en vernieling. Hij kreeg hiervoor een gevangenisstraf van 139 dagen (gelijk aan het voorarrest) en tbs met voorwaarden opgelegd.

De man heeft op 1 december 2015 in Eerbeek onder andere een aantal politieagenten met een bijl  bedreigd. Daarnaast beschadigde hij een deur van een moskee en vernielde een scooter met deze bijl.

Verminderend toerekeningsvatbaar

Uit de opgemaakte rapporten blijkt dat de man als verminderd toerekeningsvatbaar is. Hij is vaker veroordeeld voor geweldsmisdrijven tegen familieleden. Verder blijkt dat het risico op herhaling van soortgelijke feiten groot is. Daarom heeft de man uit Eerbeek een intensieve behandeling nodig heeft om de kans op herhaling binnen aanvaardbare grenzen te krijgen. Eerdere begeleiding, behandeling en klinische opnames - als bijzondere voorwaarde bij een voorwaardelijk strafdeel - zijn vroegtijdig afgebroken. De rechtbank volgt daarom het advies van de rapporteurs tot oplegging van tbs met voorwaarden.

Uitspraken

Meest gelezen berichten