Man uit Eindhoven krijgt gevangenisstraf voor bezit en vervoeren harddrugs

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Eindhoven krijgt gevangenisstraf voor bezit en vervoeren harddrugs
Arnhem, 11 augustus 2016

Voor het treffen van voorbereidingshandelingen om amfetamine te produceren werd een 42-jarige Eindhovenaar veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf.

Koeriersbedrijf

In oktober 2014 had de man 19 tonnen - met in totaal 505 kilogram grondstof voor amfetamine - in bezit en vervoerd in zijn bestelbus. De man verklaarde op zitting dat hij een eigen koeriersbedrijf had en dat hij van een opdrachtgever- van wie hij de naam niet wenst te noemen – de opdracht kreeg om de aangetroffen lading in zijn bestelbus te vervoeren. Volgens de rechtbank moest het de Eindhovenaar duidelijk zijn geweest dat de vracht niet uit legale goederen bestond of anders kon vermoeden dat de inhoud van de tonnen bestemd was voor synthetische drugs

Straf conform eis

De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. De rechtbank hield daarbij rekening met het blanco strafblad van de man en de ouderdom van het feit.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten