Man uit Elst veroordeeld voor ontucht met dochter

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Elst veroordeeld voor ontucht met dochter
Arnhem, 30 december 2016

De rechtbank veroordeelde een 49-jarige man uit Elst voor ontucht met zijn minderjarige dochter. Hij kreeg hiervoor een voorwaardelijke celstraf van 364 dagen en een werkstraf van 180 uur.

De man misbruikte zijn dochter in de periode tussen 16 juni 2014 en 7 juli 2015 meerdere keren. Het Openbaar Ministerie eiste een celstraf van 12 maanden waarvan 6 voorwaardelijk. Hoewel de rechtbank een onvoorwaardelijke gevangenisstraf op zijn plaats vindt, wijkt het wel van de eis van af. Zo heeft de man op eigen initiatief een behandelingstraject ingezet. Daarnaast wil de rechtbank het gezin – dat financieel afhankelijk is van de man – niet in grotere problemen brengen. Daarom legt de rechtbank naast de werkstraf een forse onvoorwaardelijke celstraf op. Dit geldt als een stok achter de deur om herhaling te voorkomen. Aan de straf van de man zijn voorwaarden verbonden. Zo moet hij meewerken aan Reclasseringstoezicht en zich verplicht laten behandelen.

Tot slot moet de man een schadevergoeding van ruim 1.600 euro aan zijn dochter betalen. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten