Laden...

Man uit Geldermalsen krijgt werkstraf voor veroorzaken verkeersongeval in Tuil

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Geldermalsen krijgt werkstraf voor veroorzaken verkeersongeval in Tuil
Arnhem, 12 augustus 2016

De rechtbank veroordeelde een 19-jarige man uit Geldermalsen voor het veroorzaken van een verkeersongeval. De man kreeg hiervoor een werkstraf van 120 uur en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor 6 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk.

De man verleende op een kruising in Tuil (gemeente Neerijnen) geen voorrang aan een motorrijder die op een voorrangsweg reed. Hierdoor kwam de motorrijder ten val, gleed verder over de grond en klapte tegen een verkeersheuvel met daarop een verkeersbord. Het slachtoffer liep zwaar lichamelijk letsel op.

Doorgereden

De man was na het ongeval doorgereden. Hoewel hij een half uur later terugkeerde naar de plaats van het ongeval, liet hij het slachtoffer eerst in hulpeloze toestand achter. Dit rekent de rechtbank hem zwaar aan. De man uit Geldermalsen handelde niet zoals van hem als bestuurder mocht worden gevergd. Daarmee is hij tekortgeschoten in de op hem als verkeersdeelnemer rustende zorgplicht ten opzichte van andere verkeerdeelnemers.

Motivatie

Met het voorwaardelijke deel van de rijontzegging hield de rechtbank rekening met de werksituatie van de man, maar het moet hem vooral motiveren de in het verkeer benodigde voorzichtigheid en oplettendheid in acht te nemen om herhaling te voorkomen.

Uitspraken