Man uit Groenlo veroordeeld voor ontucht met 15-jarig meisje

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Groenlo veroordeeld voor ontucht met 15-jarig meisje
Zutphen, 19 december 2016

De rechtbank veroordeelde een 47-jarige man uit Groenlo voor ontucht met een 15-jarig meisje. Hij kreeg een gevangenisstraf van 120 dagen - waarvan 118 dagen voorwaardelijk - en een werkstraf van 240 uur opgelegd.

De man heeft zich in de periode 1 juli 2010 tot en met 5 april 2011 in Groenlo schuldig gemaakt aan het plegen van ontuchtige handelingen met een meisje van toen 15 jaar. Er was sprake van vergaande seksuele handelingen waaronder het binnendringen van haar lichaam.

Bijzondere voorwaarden

Aan het voorwaardelijke strafdeel heeft de rechtbank bijzondere voorwaarden gekoppeld. De man moet zich melden bij de reclassering en moet meewerken aan een zedenbehandeling. De onvoorwaardelijke gevangenisstraf wordt verminderd met de tijd die de man al heeft vastgezeten. 

Schadevergoeding

Het meisje heeft verzocht om schadevergoeding. De rechtbank bepaalde dat de man een bedrag van 2000,- euro aan het slachtoffer moet betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten