Man uit Harderwijk veroordeeld voor reeks strafbare feiten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Harderwijk veroordeeld voor reeks strafbare feiten
Zutphen, 04 augustus 2017

De rechtbank veroordeelde een 31-jarige man uit Harderwijk voor meerdere strafbare feiten. Hij kreeg hiervoor een gevangenisstraf van 6 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk, opgelegd. Voor het voorwaardelijke deel geldt een proeftijd van 3 jaar. Daarnaast moet de man een langdurige behandeling in een kliniek ondergaan. 

De man pleegde de feiten tussen oktober 2016 en  2017. Hij maakte zich schuldig aan 4 (winkel)diefstallen, heling en 3 bedreigingen. Deze bedreigingen waren gericht tegen een buurtgenoot, een politieagent en een maatschappelijk werkster.

Lagere straf

De straf is iets lager dan geëist, omdat de rechtbank minder strafbare feiten bewezen vindt dan de officier van justitie.

Behandeling

Hoewel de man de strafbare feiten tijdens zijn proeftijd heeft gepleegd, hoeft hij de eerder opgelegde voorwaardelijke  gevangenisstraf op dit moment niet uit te zitten. Zowel voor de samenleving als voor hemzelf is het namelijk belangrijk dat hij zo spoedig mogelijk wordt opgenomen voor behandeling. Deze behandeling is er onder meer op gericht zoveel mogelijk te voorkomen dat hij opnieuw in de fout gaat. Wel is de termijn van de eerdere proeftijd van de man met 2 jaar verlengd.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een schadevergoeding van 67, 97 euro aan 1 van de gedupeerden betalen.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten