Man uit Hedel veroordeeld voor mishandelen en bedreigen gezin

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Hedel veroordeeld voor mishandelen en bedreigen gezin
Arnhem, 22 december 2016

De rechtbank veroordeelde een 27-jarige man uit Hedel voor het mishandelen van zijn 3-jarige dochter, het mishandelen en bedreigen van zijn levenspartner en verzet bij zijn aanhouding. Hij kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 maand en een werkstraf van 80 uur opgelegd.

De rechtbank heeft bij de strafoplegging onder meer rekening gehouden met de omstandigheid dat de man in 2013 eerder een soortgelijk feit heeft begaan. Verder werkt het in zijn nadeel welke indruk hij ter zitting op de rechtbank heeft gemaakt. Hieruit naar voren komt dat hij de oorzaak van alles wat hem overkomt buiten zichzelf legt.

Zorgelijke gezinssituatie

De rechtbank ziet de omstandigheid dat de levenspartner van de man inmiddels heeft geprobeerd haar aangifte tegen hem in te trekken en achteraf alles heeft ontkend als een zorgwekkend signaal. Op grond van al deze omstandigheden – waarbij de rechtbank ook tot een zwaardere bewezenverklaring komt dan de officier van justitie –  vindt de rechtbank een werkstraf passend.  De voorwaardelijke celstraf zorgt voor een forse stok achter de deur. Vanwege de zorgelijke gezinssituatie en het strafblad van de man ziet de rechtbank aanleiding aan dit voorwaardelijk strafdeel een proeftijd van 3 jaar en reclasseringstoezicht te verbinden.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten