Man uit Heerewaarden veroordeeld voor hennepteelt

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Heerewaarden veroordeeld voor hennepteelt
Arnhem, 22 september 2017

De rechtbank veroordeelde een 40-jarige man uit Heerewaarden voor hennepteelt en diefstal van elektriciteit. Hij kreeg een celstraf van 3 maanden, waarvan 1 voorwaardelijk opgelegd. Ook moet hij bijna 2 ton aan de Staat betalen.

Illustratieve afbeelding

Op 21 juni 2016 werd naast de woning van de man in een loods een grote hennepkwekerij met meer dan 600 hennepplanten aangetroffen. In de loods zijn meerdere aanwijzingen gevonden waaruit blijkt dat eerder al 4 keer is geoogst. De stroom voor deze kwekerij werd illegaal afgenomen, doordat er met de meterkast was geknoeid.

Verklaringen niet aannemelijk

De man ontkende enige betrokkenheid bij de hennepkwekerij, maar de rechtbank vindt zijn verklaringen niet aannemelijk. Ook de verklaringen van een meegebrachte getuige worden niet geloofwaardig geacht. Volgens de rechtbank heeft de man - gelet op de omvang van de kwekerij - deze feiten samen met een ander of anderen heeft gepleegd.

Geld verdiend met kwekerij

Met de voorwaardelijke gevangenisstraf wil de rechtbank voorkomen dat de man opnieuw in de fout gaat. Daarnaast vindt de rechtbank bewezen dat de man met de hennepkwekerij geld heeft verdiend. Daarom moet hij een bedrag van bijna 2 ton aan de Staat betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten