Man uit Kampen veroordeeld voor onder andere in bedrijf hebben hennepkwekerijen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Kampen veroordeeld voor onder andere in bedrijf hebben hennepkwekerijen
Zutphen, 03 april 2017

De rechtbank veroordeelde een 54-jarige man uit Kampen tot een gevangenisstraf van 3 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar. Daarnaast kreeg hij een werkstraf van 200 uur. De man maakte zich schuldig aan het in bedrijf hebben van 2 hennepkwekerijen, waarvoor de elektriciteit illegaal werd afgenomen. Ook had hij een alarmpistool met knalpatronen in zijn bezit. 

Lagere straf dan eis

Hennepkwekerij

De rechtbank komt tot een lagere straf dan de officier van justitie eiste, omdat de rechtbank niet bewezen vindt dat de man zich schuldig maakte aan witwassen. Ook hield de rechtbank rekening met de ouderdom van de feiten

Voordeel uit misdrijf

Tot slot moet de man aan de staat een bedrag van 49.438,62 euro terugbetalen dat hij als geldelijk voordeel uit de hennepkwekerij ontving. 

De volledige uitspraken worden binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten