Man uit Kerkdriel vrijgesproken van het exploiteren van een growshop en witwassen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Kerkdriel vrijgesproken van het exploiteren van een growshop en witwassen
Arnhem, 22 december 2017

De rechtbank sprak een 54-jarige man uit Kerkdriel vrij van het exploiteren van een growshop en witwassen. De man werd wel veroordeeld voor het bezitten van een grote hoeveelheid hennep, een wapen en munitie. Hij kreeg hiervoor een geldboete van 15.000 euro en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden opgelegd.

Vrijspraak

Hennep

De man werd verdacht van het verkopen van voorwerpen en stoffen die bestemd zijn voor de verkoop aan beroepsmatige of bedrijfsmatige hennepteelt. De rechtbank kon op basis van het dossier niet vaststellen dat de man grote hoeveelheden en in bepaalde combinaties verkocht. De rechtbank kon ook niet vaststellen dat de man wetenschap heeft gehad of ernstige reden had om te vermoeden dat de stoffen of voorwerpen bedoeld waren tot het plegen van professionele of bedrijfsmatige hennepteelt. In de woning van de man werd een groot bedrag aan contant geld gevonden. Hij werd daarom verdacht van witwassen, maar de rechtbank kon niet uitsluiten dat de man het contante geldbedrag heeft verworven uit legale verkopen uit eigen onderneming. De man is daarom voor deze feiten vrijgesproken.

Doorzoeking

Bij de doorzoeking van de loods en de woning van de man werd een grote hoeveelheid hennep, een alarmpistool en munitie aangetroffen. De man is hiervoor veroordeeld in de vorm van een geldboete en voorwaardelijke gevangenisstraf.  Met de voorwaardelijke celstraf wil de rechtbank voorkomen dat de man opnieuw in de fout gaat. Aan de voorwaardelijke celstraf hangt een proeftijd van 2 jaar.

Uitspraken

Meest gelezen berichten