Veroordeling voor diefstal telefoon ex-vrouw

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Veroordeling voor diefstal telefoon ex-vrouw
Arnhem, 29 februari 2016

De rechtbank heeft een 52-jarige man uit Lent veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk en een werkstraf van 240 uren voor diefstal van een telefoon van zijn ex-vrouw waarbij hij fors geweld en dreiging met geweld tegen haar heeft gebruikt. Ook is hij veroordeeld voor verboden bezit van wapens en munitie.

 

Geweld

De man en zijn ex-vrouw hadden ruzie in haar woning in Nijmegen. Hij wilde haar telefoon hebben, maar dat wilde zij niet. De man heeft geweld gebruikt en dreigde met geweld om met behulp van hun zoon aan haar telefoon te komen en deze mee te nemen en daarna samen weg te komen.

Daarnaast heeft de politie, na een tip, in de woning van de man verboden wapens en munitie gevonden. Hij erkende het bezit, maar hij gaf aan niet de eigenaar van alle spullen te zijn en deze tijdelijk te bezitten. Bovendien zou hij niet hebben geweten dat het bezit strafbaar was.

Straf

De rechtbank heeft bij de strafoplegging rekening gehouden met de ernst van het geweld. Bovendien heeft de man zijn ex-vrouw voor haar woning achtergelaten, terwijl zij verwond was en mogelijk medische hulp nodig had. In de persoonlijke omstandigheden zag de rechtbank aanleiding om een deels voorwaardelijke gevangenisstraf op te leggen. De man en de ex-vrouw hebben namelijk samen een zoon en een (minderjarige) dochter en zullen elkaar in de toekomst waarschijnlijk weer treffen.

Verder vindt de rechtbank het passend om de man een forse werkstraf op te leggen. Als hij de werkstraf niet (naar behoren) uitvoert, zal hij 120 dagen in detentie worden gezet.

Tenslotte heeft de rechtbank de man veroordeeld tot vergoeding van een deel van de door de ex-vrouw gevorderde schade.

Uitspraken

Meest gelezen berichten