Man uit Nijmegen veroordeeld voor verkrachting

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Nijmegen veroordeeld voor verkrachting
Arnhem, 18 december 2017

De rechtbank heeft een 20-jarige man uit Nijmegen veroordeeld voor het verkrachten van een 15-jarig meisje. Hij kreeg een gevangenisstraf van 30 maanden opgelegd.

Het slachtoffer was bij de man op bezoek met een gemeenschappelijke vriend. Met zijn drieën hebben ze eerst nog wiet gerookt, waarna deze vriend naar de woonkamer is gegaan. Het meisje was stoned en moe en wilde slapen. De 20-jarige man is naast haar op bed gaan liggen en heeft, ondanks verbaal en non-verbaal tegenstribbelen van het meisje, verschillende seksuele handelingen bij haar verricht.

Impact

De 20-jarige man wist dat het meisje 15 jaar was en dat zij een problematische achtergrond had. De man heeft hiermee op ernstige wijze misbruik gemaakt van de situatie. Ook heeft hij een onaanvaardbare en ernstige inbreuk gemaakt op de geestelijke en lichamelijke integriteit van het meisje. Dit heeft dan ook een behoorlijke impact op haar gehad. 

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een schadevergoeding van ruim 4.000 euro betalen aan het meisje.

Uitspraken

Meest gelezen berichten