Man uit Nijmegen veroordeeld voor zware mishandeling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Nijmegen veroordeeld voor zware mishandeling
Arnhem, 16 augustus 2016

De rechtbank veroordeelde een 25-jarige man uit Nijmegen is voor het plegen van een zware mishandeling. Hij kreeg hiervoor een gevangenisstraf van 9 maanden waarvan 3 voorwaardelijk opgelegd.

Op 1 mei 2016 ontstond er een handgemeen. Daarbij trapte de man  het slachtoffer tegen zijn hoofd terwijl deze weerloos op de grond lag. Het slachtoffer heeft hierdoor zwaar lichamelijk letsel opgelopen. Het slachtoffer ondervindt nu nog steeds de gevolgen van de mishandeling, zowel psychisch als lichamelijk.

Geen poging doodslag

De rechtbank komt niet tot een veroordeling voor een poging tot doodslag, zoals de officier van justitie eiste. Volgens rechtbank kan niet worden vastgesteld dat de man het slachtoffer met dusdanige op een dergelijke risicovolle plek op het hoofd trapte, dat er een aanmerkelijke kans aanwezig was dat dit tot de dood zou leiden. Daarom valt de straf lager uit. De rechtbank hield bij de strafmaat rekening met de jonge leeftijd van de man en zijn bereidwilligheid om hulp te aanvaarden. Aan de straf zijn bijzondere voorwaarden verbonden, zoals reclasseringscontact en een (ambulante) behandelverplichting.

Tot slot moet de man een bedrag van ruim 4.000 euro aan het slachtoffer betalen voor onder andere de medische kosten en als smartengeld.

Uitspraken

Meest gelezen berichten