Man uit Nijverdal krijgt laatste kans te voldoen aan taakstraf

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Nijverdal krijgt laatste kans te voldoen aan taakstraf
Zutphen, 02 juni 2017

De rechtbank Gelderland verklaarde het bezwaarschrift van een 28-jarige man uit Nijverdal gegrond. Dit bezwaarschrift was gericht tegen de omzetteling van de opgelegde taakstraf in vervangende hechtenis.

De man werd op 8 augustus 2016 door de politierechter van de rechtbank Overijssel veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur. De man moest voor de meervoudige kamer van de rechtbank Gelderland verschijnen, omdat  uit reclasseringsstukken bleek dat de man zich ronduit onbeschoft en agressief had gedragen tegen een reclasseringsmedewerker. De man verklaarde op zitting dat hij zich daarvan bewust was. Ook zou hij zich voortaan normaal gedragen. De rechtbank bepaalde dat de man in de gelegenheid wordt gesteld om alsnog zijn taakstraf te voldoen.  Daarbij overwoog de rechtbank dat de man moet beseffen dat hij hiermee een allerlaatste kans krijgt. De man moet zich onthouden van welke vorm van agressief gedrag dan ook. Ook kan het betekenen dat hij zijn taakstraf op een andere plek moet uitvoeren dan hijzelf voor ogen had.

Uitspraken

Meest gelezen berichten