Man uit Nijverdal veroordeeld voor belagen ex

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Nijverdal veroordeeld voor belagen ex
Zutphen, 08 augustus 2016

Voor het bedreigen, belagen en het doen van een poging tot afpersing van zijn ex-vriendin werd een 27-jarige man uit Nijverdal vandaag veroordeeld. Hij kreeg een gevangenisstraf van 8 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk, opgelegd. Er geldt een proeftijd van 3 jaar, daaraan zijn bijzondere voorwaarden gekoppeld: een contact- en locatieverbod.

Veel impact op slachtoffer, ouders en werkgeefster

De man heeft - nadat zijn ex-vriendin de relatie had beëindigd  - haar bestookt met een zeer grote hoeveelheid telefoonoproepen, sms-, Whatsapp- en Facebookberichten. Deze hadden vaak een intimiderend, bedreigend en beledigend karakter. Daarnaast zocht de man veelvuldig contact met zijn ex-vriendin door haar te bellen op haar eigen (huis)nummer, het nummer van haar moeder en het nummer van haar werkgeefster. Ook is hij langs haar werk geweest en heeft Facebookberichten verzonden naar haar werkgeefster en naar de Facebookpagina van het werk van zijn ex-vriendin.

Zelfs nadat de man was aangehouden - en hij in de schorsing van de voorlopige hechtenis liep - heeft hij de schorsingsvoorwaarden overtreden door mails naar zijn ex-vriendin te sturen. Zijn gedrag heeft niet alleen veel impact gehad op het slachtoffer maar ook op haar ouders en werkgeefster.

Stok achter de deur

Bij de bepaling van de straf heeft de rechtbank onder andere mee laten wegen dat de man niet heeft willen meewerken aan een onderzoek bij de reclassering. Ook vindt de rechtbank het belangrijk dat de man een stok achter de deur heeft om hem ervan te weerhouden opnieuw zulke strafbare feiten te plegen.

Tot slot moet de man 550,73 euro aan schadevergoeding betalen aan zijn ex-vriendin.

Uitspraken

Meest gelezen berichten