Man uit Ruurlo veroordeeld voor verschillende strafbare feiten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Ruurlo veroordeeld voor verschillende strafbare feiten
Zutphen, 18 september 2017

De rechtbank veroordeelde een 40-jarige man uit Ruurlo voor verschillende strafbare feiten. Hij kreeg een gevangenisstraf van 4 weken - met aftrek van het voorarrest – opgelegd.

De gepleegde strafbare feiten zijn uiteenlopend van aard. Zo maakte de man zich onder andere schuldig aan wederspannigheid, mishandeling en belediging.

Lagere straf

Het Openbaar Ministerie eiste een celstraf van 4 maanden, waarvan 1 voorwaardelijk.  De rechtbank komt tot een lagere straf. Uit het rapport van de psycholoog blijkt dat man kampt met een persoonlijkheidsstoornis. Hij voelt zich daarnaast snel aangevallen en onheus bejegend en vindt het dan gerechtvaardigd om met agressie te reageren.
Zolang de man niet daadwerkelijk bereid is om aan zijn gedrag te werken, blijft de kans op herhaling groot. Daarom vindt de rechtbank een voorwaardelijk strafdeel - met eventuele bijzondere voorwaarden - niet zinvol. De man moet zelf zijn situatie doorbreken door zich open te stellen voor hulp en behandeling.

Tot slot moet een schadevergoeding van 150 euro betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten