Man uit Spankeren krijgt celstraf voor verkrachting

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Spankeren krijgt celstraf voor verkrachting
Arnhem, 05 februari 2016

Een 24-jarige man uit Spankeren is voor verkrachting veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Daarnaast moet hij een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

Getuigenverklaring

Boekenplank met boeken over strafrecht

Op 4 september 2014 heeft de man seks gehad met het slachtoffer. De verdachte stelt dat het slachtoffer heeft ingestemd met de seks. Maar de rechtbank komt tot het oordeel dat deze stelling van de man niet geloofwaardig is en neemt daarbij de verklaring van het slachtoffer als uitgangspunt. De aangifte van het slachtoffer wordt ondersteund door een verklaring van een getuige die dezelfde dag nog door het slachtoffer in vertrouwen is genomen. De getuige zag dat zij erg overstuur en bang was.

Gedwongen

De rechtbank gaat er dan ook van uit dat de man uit Spankeren het slachtoffer heeft gedwongen. Hij heeft haar verkracht, ondanks haar verbale en fysieke uitingen dat ze geen seks met hem wilde hebben. Een slachtoffer van een verkrachting kan nog jarenlang last hebben van de psychische gevolgen daarvan.

Eis

De officier van justitie had een gevangenisstraf van 2 jaar met aftrek van het voorarrest geëist.

Uitspraken

Meest gelezen berichten