Man uit Tiel krijgt celstraf voor verkrachting

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Tiel krijgt celstraf voor verkrachting
Arnhem, 15 april 2016

De rechtbank Gelderland veroordeelde een 39-jarige man uit Tiel voor verkrachting. Hij kreeg een gevangenisstraf van 18 maanden.

Getuigenverklaringen

Op 28 oktober 2014 heeft de man in een hotelkamer in Oosterbeek seks gehad met het slachtoffer. Hij stelt dat het slachtoffer heeft ingestemd met de seks. Maar de rechtbank vindt dit niet geloofwaardig en neemt aan dat het is gegaan zoals het slachtoffer heeft verklaard. Zij verklaart dat ze is gedwongen tot hebben van seks. Haar verhaal wordt namelijk ondersteund door onder meer verklaringen van 3 getuigen.  Deze omstanders hebben - onafhankelijk van elkaar en op verschillende momenten - het slachtoffer zien huilen en gezien dat zij niet mee wilde met de man. Zij vertrouwden dit niet en door 2 getuigen is de politie gebeld. De rechtbank gaat er dan ook vanuit dat de man tegen de wil van het slachtoffer  seks met haar heeft gehad.

Tot slot moet de man schadevergoeding van 2.500 euro betalen aan het slachtoffer.

Uitspraken

Meest gelezen berichten