Man uit Tiel veroordeeld voor bedreigen ex-partner

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Tiel veroordeeld voor bedreigen ex-partner
Arnhem, 31 januari 2017

De rechtbank veroordeelde een 34-jarige man uit Tiel tot een deels voorwaardelijke gevangenisstraf voor het bedreigen van zijn ex-partner.

De man bedreigde op 7 oktober 2016 zijn ex-partner door te zeggen dat hij haar zou vermoorden. Hij zwaaide daarbij met een mes en een hamer. De Tielenaar werd voor een soortgelijke bedreiging en een vernieling eerder op dezelfde dag – waarvoor hij ook vervolgd werd - door de rechtbank vrijgesproken.

Bijzondere voorwaarden

De rechtbank heeft bij het bepalen van de straf rekening gehouden met het feit dat de man al enige tijd in voorarrest door heeft gebracht. Daarom legde de rechtbank een celstraf van 130 dagen, waarvan 30 voorwaardelijk. Het onvoorwaardelijke deel van deze straf heeft de Tielenaar al in voorarrest uitgezeten. Aan de straf zijn bijzondere voorwaarden gekoppeld. Zo heeft de man een meldplicht, staat hij onder reclasseringstoezicht en moet hij zich laten behandelen aan zijn verslavingsproblematiek.  

Tot slot moet de man een schadevergoeding van 200 euro aan het slachtoffer betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten