Man uit Tiel veroordeeld voor diefstal en mishandeling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Tiel veroordeeld voor diefstal en mishandeling
Arnhem, 06 oktober 2016

De rechtbank veroordeelde een 34-jarige man uit Tel voor diefstal en het mishandelen van zijn partner. Hij kreeg een gevangenisstraf van 100 dagen. Daarnaast werd hem een voorwaardelijke plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD-maatregel) van 2 jaar opgelegd.

Boeken strafrechtvordering op tafel van rechter

Volgens de rechtbank stal de man - samen met een ander - een aanhangwagen met gereedschap in zijn woonplaats. Ook vond de rechtbank bewezen dat de Tielenaar zijn partner had mishandeld.

Voorwaardelijke maatregel

De rechtbank besloot de eis van de officier van justitie om een onvoorwaardelijke ISD-maatregel op te leggen niet te volgen. Uit de stukken werd onvoldoende duidelijk dat aan de man daadwerkelijk meerdere keren reclasseringstoezicht was opgelegd. Zo werd niet duidelijk dat deze toezichten waren mislukt en wat daarvan de oorzaak was. Omdat de kans op herhaling groot is, verbond de rechtbank bijzondere voorwaarden aan de voorwaardelijke ISD-maatregel.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten