Man uit Tiel vrijgesproken van poging tot doodslag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Tiel vrijgesproken van poging tot doodslag
Arnhem , 09 november 2015

Een 46-jarige man uit Tiel is vrijgesproken voor tot poging tot doodslag en een bedreiging. De rechtbank heeft niet de overtuiging dat de man de feiten heeft gepleegd.

Verhaal halen

De man zou het zoontje van de aangever hebben aangereden. De aangever was met 3 andere mannen op 17 mei 2015 - laat in de avond - bij de woning van de man uit Tiel. Kennelijk wilden ze verhaal halen of praten over de aanrijding die eerder die dag had plaatsgevonden. De man zou het zoontje van de aangever hebben aangereden.

Afwijkende verklaringen

De rechtbank stelt vast dat de lezingen van de aangever en de getuigen op cruciale punten verschillen en dat ook de verschillende getuigenverklaringen op essentiële punten van elkaar afwijken. Verder hebben de getuigen - die meerdere keren zijn gehoord – een samenhangende verklaring afgelegde. De rechtbank heeft de man daarom vrijgesproken van alle feiten. De officier van justitie had ook om vrijspraak gevraagd

Uitspraken

Meest gelezen berichten